Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk och jobb

Handlarna om nya kollegerna: ”En duo som kommer att leverera”

Publicerad: 1 Februari 2021, 10:33

Foto: Ica

I går fick 1496 Ica-handlare två nya kolleger - Björn Kjellman och Suzanne Reuter. Syskonparet Ica-Stig och Ica-Stina tar plats i reklameposet och kommer nu bli ansiktet utåt för kedjan. ”Det är så i tiden att man valt ett handlarpar”, säger Linda Holmström, handlare på Ica Supermarket Oppeby i Nyköping.


Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIcahandlarnas Förbund

Handlaren Robert Larsson, som driver Ica Kvantum i Stenungsund, tycker att valet var jättebra och öser beröm över alla inblandade på Ica och reklambyrån som ligger bakom arbetet med rekryteringen.

– Jag tycker att det både var ett kul grepp och bra namn. Ica-Stig är en rollfigur som varit väldigt lyckad i alla år och jag är helt övertygad om att det här är en duo som kommer att leverera, säger han.

Blev du förvånad över att det blev ett syskonpar?

– Det tog några sekunder innan jag förstod att det även var en Ica-Stina men sedan tänkte jag att så klart, varför inte?

Hasse Collin, handlare på Ica Supermarket City i Umeå tycker att just valet av ett handlarpar är en bra idé:

– Ica butiker är ju många gånger familjeföretag och det finns många handlarpar där ute så det var ett bra val, säkert många som känner igen sig.

Therese Kanter Dickson, handlare i tredje generationen på Ica Nära Effkå i Kungsladugård i Göteborg, är också nöjd med valet:

– Jag tycker att det är väldigt härligt med en kvinna som nu kommer in i butiken med en massa livserfarenhet. Det blir ett väldigt bra komplement till Ica-Stig, säger hon.

Maria Ohlson, handlare på Ica Supermarket Lindvallen i Sälen, håller med om att Stina kommer tillföra en ny dimension till Stig:

– Det är spännande att de blir två handlare och Björn Kjellman och Suzanne Reuter tror jag är två bra representanter för Ica. Reklamen ska ju vara lite rolig och det är dom två, det kommer kunderna gilla. 

Linda Holmström, handlare på Ica Supermarket Oppeby i Nyköping, önskade redan för tre veckor sedan i Dagligvarunytt att just Suzanne Reuter skulle få uppdraget som en Ica-Stina. 

– Jag blev jätteglad när jag såg att det var hon. Suzanne Reuter har precis den pondus som passar för rollen. 

– Dessutom är det så i tiden att man valt ett handlarpar. Tillsammans är man starkare. Det är verkligen ett bra budskap från och om Ica.

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.