Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Handlareldsjäl blev bjuden till landshövdingen

Publicerad: 14 oktober 2020, 07:06

Annelie Magnusson, Ica-handlare i Tibro, blev överraskad häromveckan när det damp ner en inbjudan från självaste landshövdingen i Västra Götalands län. Bakgrunden är det social arbete som hon och hennes butik gör tillsammans med en kyrka.


Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketHandlare

Varje år bjuds en ”vardagshjälte” eller ”eldsjäl” från varje kommun i Skaraborg till det tidigare residenset i Mariestad för en middag med landshövdingen. Det är respektive kommuns politiska ledning som föreslår lämpliga kandidater. I år stod Annelie Magnussons namn högst på listan i Tibro kommun.

På vilket sätt är du en eldsjäl?

– Jag fick inbjudan för att butiken varje vecka skänker råvaror till den onsdagslunch som Equmenia-kyrkan i Tibro bjuder in till. Dit kommer ensamma och människor som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Men vem som helst är förstås välkommen. Det brukar komma runt 60 lunchgäster. Som mest har 100 varit där. Under pandemin i våras sjönk förstås deltagandet men kyrkan har hållit i luncherna.

Ytterligare en Ica-handlare, Fredrik Evaldsson i Åsarp, var med på middagen.

Vad bjöds det till finmiddagen?

– Det var en väldigt god trerättersmiddag med hjortstek till huvudrätt.

 

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketHandlare

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News