Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Handlarbröderna skänkte en lekplats till kommunen: ”Vi vill utveckla orten”

Publicerad: 24 augusti 2021, 05:50

Bröderna Mikael och Martin Ivarson har skänkt en spontanidrottsplats till kommunen. Till höger ses kommunalrådet Tomas Johansson (M) vid invigningen.

Foto: Carl Andrén

Hyssna arena - så heter den sprillans nya spontanidrottsanläggningen som handlarbröderna Ivarson, Ica Kvantum MM uppfört och skänkt till den lilla västgötaorten Hyssna.


Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

 I fem år har handlarbröderna Mikael och Martin Ivarson planerat bygget av en spontanidrottsplats i Hyssna i Marks kommun utanför Borås. I förra veckan var det dags för invigning av ”Hyssna arena”.

Till vardags är de två bröderna handlare på Ica Kvantum MM i närbelägna Skene, men de är båda uppvuxna och bosatta i Hyssna. De fick idén att anlägga en mötesplats där barn och ungdomar kan aktiveras. Lekplatsen har finansierats av brödernas företag och skänks som en gåva till Marks kommun som nu tar över ansvaret för drift och underhåll.

– Vi vill gärna vara med och utveckla kommunen och inte minst vår hemort Hyssna, säger Martin Ivarson.

– För snart fem år sedan diskuterade vi vad vi skulle kunna bidra med utöver de samhällsengagemang som vi redan har. Vi vill gärna ge barn och ungdomar bra förutsättningar till rörelse och gemenskap därför landade tankarna på byggnation av en spontanidrottsplats nära skolan och centrum, säger Martin Ivarson.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev