Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Han får fast jobb hos Coop: ”En ledare som vill utmana nuvarande kommunikationsnormer”

Publicerad: 16 februari 2022, 07:36

Johan Öhlin blir marknadschef för Coop Sverige.

Johan Öhlin blir marknadschef för Coop Sverige. Sedan i maj 2021 har han varit tillförordnad chef för marknad och kommunikation hos bolaget. ”Han har i flera roller bevisat att han är en handlingskraftig ledare”, säger försäljnings- och marknadsdirektör Fredrik Uhrbom.


Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Johan Öhlin har sedan i maj 2021 varit tillförordnad chef för marknad och kommunikation hos Coop Sverige. 

Nu förändras uppdraget till en roll som permanent marknadschef. 

– Jag är glad att Johan valt att ansluta till Coop i en fast anställning och fortsätta den fina resa vi är inne på. Han har i flera roller bevisat att han är en handlingskraftig ledare som vill utmana nuvarande bransch- och kommunikationsnormer inom det som vi på Coop kallar digifysisk handel. Johan kommer även framåt att ha en viktig roll i att bära ut Coops nya medlemslöfte och medlemserbjudande på ett inspirerande sätt där vi tillsammans ger vi varje medlem mer, säger Fredrik Uhrbom i en kommentar. 

Innan Coop arbetade Johan Öhlin partner och varumärkesstrategiker för Brindfors Mullenlowe AB  i tolv år. 

Hos Coop har han bland annat arbetat med kampanjen Tillsammans efter den globala IT-attack som drabbade Coop i somras liksom den uppmärksammas reklamkampanjen för Scan & Pay med Bianca Ingrosso. 

– Det känns oerhört roligt att få fortsätta det fina arbete som Coop gjort och bli en permanent del av organisationen. Jag värdesätter högt Coops arbete kring hållbar konsumtion, Coops medlemslöfte och att man sätter hälsa och välmående högt på agendan. Det är områden som kommer bli otroligt viktiga för att vinna kunder och medlemmars förtroende i framtiden. Genom vår varumärkeskommunikation vill vi skapa tydligt mervärde för Coops medlemmar och jag känner en otrolig stolthet i att vi kommunicerar på ett så modernt sätt, säger Johan Öhlin.

Johan Öhlin tillträder 1 april. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev