Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Han ersätter profilen – klart med ny vd för Icas försäkringsverksamhet

Publicerad: 2 maj 2022, 07:21

Per Widemar blir vd för Ica Försäkringar.

Foto: Pressbild

Per Widemar har utsetts till vd för Ica försäkringar. Tidigare har han haft ledande roller inom bland annat Trygg Hansa och Länsförsäkringar.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

LÄS MER: Uppgifter: Internt missnöje bakom Ica-profilens avhopp

– Vi är verkligen glada att välkomna Per Widemar till Ica. Pers försäkringskompetens samt drivkrafter kring affären och det digitala kundmötet i samverkan med bank och andra partners är mycket värdefullt i detta uppdrag. Pers förmågor och starka värderingar är en bra matchning med Ica och vår pågående tillväxtresa, säger Marie Halling, vd för Ica Banken där Ica Försäkringar ingår, i en kommentar. 

Närmast kommer Per Widemar från Länsförsäkringar där han varit affärsområdeschef för personalförsäkringar. Tidigare har han haft flera ledande roller inom Trygg Hansa. 

Sitt nya jobb börjar han 1 augusti. I rollen som vd för Ica Försäkringar rapporterar han till Marie Halling och kommer att ingå i ledningen för Ica Gruppens bank- och försäkringskoncernen. 

– Ica är ett av Sveriges i särklass starkaste varumärken med fokus på kunder, hållbarhet och hög kvalitet. Jag är mycket glad för den här möjligheten och jag ser fram emot att vidareutveckla Ica Försäkrings fina verksamhet tillsammans med Ica Banken och övriga bolag inom koncernen. Det är ett unikt kunderbjudande som finns inom Ica Gruppen och det ska vi gemensamt fortsätta att förädla, säger Per Widemar.

Per Widemar ersätter Ica-profilen Caroline Faberger som tidigare i år meddelade att hon lämnar bolag. Enligt uppgifter till Dagens Industri låg internt missnöje bakom det. 

LÄS MER: Hon slutar som vd för Ica Försäkring: ”Har varit en fantastisk resa”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.