Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Han blir Ica-handlarnas nya ekonomichef: ”Har en lång erfarenhet”

Publicerad: 27 juni 2022, 05:44

Jakob Pettersson blir CFO för Ica-handlarnas Förbund 1 juli.

Foto: Pressbild

Ica-handlarnas Förbund värvar sin nya ekonomichef internt. Jakob Pettersson, som började sin karriär inom sfären redan 2011, tar över. ”Han har en lång erfarenhet inom Ica”, säger vd Göran Blomberg.


Ämnen i artikeln:

Icahandlarnas Förbund

I maj kom beskedet att Bo Sandström lämnar rollen som ekonomichef, CFO, för Ica-handlarnas Förbund. 

I dag meddelar förbundet att det värvar hans efterträdare internt. Jakob Pettersson, som arbetat inom Ica-handlarnas Förbund sedan 2013 och innan dess inom Hakon Invest (Ica-handlarnas eget investmentbolag) sedan 2011. 

– Vi är mycket glada att kunna presentera Jakob som vår nya CFO. Han har en lång erfarenhet inom Ica, där han både arbetat med ägarstyrningsfrågor och framgångsrikt byggt upp förbundets kapitalförvaltning, vilket båda är områden han nu tar ansvar för i sin nya roll, säger Göran Blomberg i en kommentar. 

Han har haft flera olika roller inom förbundet. Sedan 2019 har han varit ansvarig för dess kapitalförvaltning. 

– Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg efter utköpet av Ica Gruppen. För mig är Ica en fantastisk modell där våra lokala Ica-handlare, tillsammans med Ica Gruppen står för en långsiktigt hållbar affärsmodell. Det är väldigt inspirerande att få arbeta i denna skärningspunkt och jag hoppas kunna vara med och bidra till fortsatt utveckling av vår Ica-idé tillsammans med det starka team som redan finns på plats, säger Jakon Pettersson i en kommentar. 

Han tillträder i sin nya roll 1 juli.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Icahandlarnas Förbund

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev