Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Håkan Åkerströms nya jobb – klar för nischade kedjan: ”Nyfiket och välskött”

Publicerad: 19 maj 2022, 06:54

Foto: Pressbild

Bergendahl Foods tidigare vd Håkan Åkerström blir ledamot i styrelsen för matkedjan och servicebolaget Sabis.


Ämnen i artikeln:

HemköpAxfood

Håkan Åkerström lämnade posten som vd för City Gross-ägaren Bergendahls Food i samband med att Axfood annonserade sitt köp av bolaget.

Nu står det klart att han tillträder som ledamot i styrelsen för Sabis, som bland annat driver fyra butiker under Hemköps flagg i Stockholmsområdet – likaledes en butik under egen flagg i gallerian Fältöversten på Östermalm i Stockholm.

– Jag känner Sabis som ett nyfiket och välskött familjeföretag med en gedigen historia att luta sig emot. Nu ser jag mycket fram emot att tillsammans med övriga i styrelsen bidra till Sabis fortsatta utveckling, inom alla tre affärsområden, säger Håkan Åkerström, i en kommentar.

Sabis uppger att de befinner sig i en stark tillväxtfas, som bland annat innefattar lanseringen av en ny butik inom samarbetet med Hemköp i Sickla Galleria i Nacka.

– Vi är mycket glada att Håkan kliver in i Sabis styrelse. Hans breda erfarenhet från detaljhandeln i kombination med en gedigen kunskap om restaurangbranschen stärker vårt styrelsearbete på ett väldigt bra sätt, säger Caroline Cederblad, styrelseordförande för Sabis, i en kommentar.

Isidor Beslic

Reporter

isidor.beslic@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HemköpAxfood

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev