Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Från Ica Nära till Maxi – Rickard Nyberg byter profil: ”Jag vet vad som krävs”

Publicerad: 30 mars 2021, 10:47

Rickard Nyberg tar snart över som handlare för Ica Maxi i Härnösand.

Foto: Pressbild

Ica Nära-handlaren Rickard Nyberg blir ny handlare på Ica Maxi i Härnösand från och med 1 maj. ”Det är klart att det blir skillnad” , säger han till Dagligvarunytt.


Ämnen i artikeln:

Icahandlarnas FörbundIca NäraIca MaxiIca SverigeIca Gruppen

Från 600 kvadratmeter till 4 500, och från en omsättning på 48 miljoner till nästan det tredubbla. Att gå från Icas minsta profil till den största innebär en ganska stor omställning för handlaren Rickard Nyberg, som i dag driver Ica Nära i Forsa strax utanför Hudiksvall.

Å andra sidan har han varit stormarknadschef inom Coop och butikschef inom såväl Ica Kvantum- som Ica Maxi-profilen innan han blev handlare 2016.

– Jag vet vad som krävs och har lärt mig otroligt mycket under mina fem år här i Forsa. Men det är klart är att det blir skillnad nu, inte minst vad gäller volymer, budget och struktur.

Rent geografiskt är det dock inte så långt: 15 mil.

– Men själv bor jag i Sundsvall, vilket ligger mitt emellan, så för mig blir det ingen större skillnad när jag pendlar till jobbet, säger Rickard Nyberg, som tar över Maxi-butiken 1 maj.

Det är då som den nuvarande handlaren, Magnus Winges, flyttar söderut för att bli handlare på Ica Maxi i Kumla – något Dagligvarunytt skrev om redan i oktober.

– Magnus har gjort ett fantastiskt jobb, vilket han ska ha en stor eloge för, men det är klart att jag kommer att vilja sätta min egen prägel på butiken.

Rickard Nyberg förklarar att han först vill göra en ordentlig genomlysning av alla avdelningar i butiken och kommer att börja med att bygga om frukt- och gröntavdelningen.

Han kommer även att satsa på att utveckla fler färdiga måltidslösningar och att få in mer närproducerade livsmedel i hyllorna.

– Jag tror på den lokala livsmedelsbutiken som en stark och god samhällskraft som kan göra skillnad. Därför vill jag vara med och stötta de lokala livsmedelsföretagen på deras utvecklingsresa genom att sälja och marknadsföra deras produkter.

Vem som blir ny handlare på Ica Nära i Forsa är inte klart än så till en början kommer Rickard Nyberg att driva bägge butikerna.

Det låter en smula jobbigt…

– Nej, det är jag inte ett dugg orolig för. Butiken i Forsa är så pass komplett och upparbetad och mina fantastiska medarbetare har hunnit bli ganska självgående. Det blir bra detta!

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.