tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Förre Coop-vd:n tänker inte sitta sysslolös – tar sig an ytterligare uppdrag: ”Spännande att få vara en del”

Publicerad: 16 juni 2022, 06:15

Magnus Johansson blir styrelseordförande i Vembla.

Foto: Daniel Norman

Coop Sveriges förre vd Magnus Johansson fortsätter att fylla på med uppdrag. Nu kliver han in som styrelseordförande för leveransbolaget Vembla. ”Hela last-mile utmaningen oavsett bransch är både en intressant men framför allt utmanande”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Dagligvarunytt har tidigare berättat att Magnus Johansson, som lämnade Coop Sverige vid årsskiftet, engagerat sig i flera bolag. 

Han är styrelseledamot i investeringsbolaget Kale United, han är också ordförande i Area Chica som arbetar med att digitalisera inköp och försäljning. 

Nu kommunicerar Vembla att Magnus Johansson blir ny ordförande för bolaget. 

– Hela last-mile utmaningen oavsett bransch är både en intressant men framför allt utmanande situation där många av framtidens företag just nu byggs. Vembla är inte bara en spännande aktör men framför allt en innovativ aktör som präglas av ett hållbart tänk kring både sin produkt och sitt företagande. Matbranschen står inför stora vägvalsfrågor i sina kunderbjudanden där aktörer som Vembla erbjuder andra lösningar än traditionella aktörer, vilket för egen del känns väldigt spännande att få vara en del i att vidareutveckla, säger han i en kommentar. 

Vembla genomför just nu en kapitalanskaffning om 30 miljoner kronor, där 75 procent redan är täckt. 

Bolaget lanserades under pandemin och har vuxit kraft sedan dess. Grundare och vd Sunil Dutt välkomnar Magnus Johansson till Vembla. 

– För att kunna hantera tillväxten samt logistiken behövs kunskap och erfarenhet från större retailföretag. Vi är därför oerhört glada att Magnus Johansson ansluter sig till Vemblas styrelse. Magnus med sin omfattande kunskap inom området är rätt person att stötta bolagets pågående tillväxt, säger han. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev