Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Nya uppdrag för branschprofilerna och handlarbyten i Västergötland

Publicerad: 19 oktober 2021, 11:09

Bent Holm, Johan Hellström och Mats Liedholm har alla nya uppdrag inom dagligvarubranschen.

Kända ansikten från branschen som Bent Holm och Mats Liedholm har fått nya spännande uppdrag. Dessutom har flera handlare bytt butik.


Ämnen i artikeln:

NettoIca NäraCoopIca SupermarketLeverantörCoop Värmland

Mats Liedholm, verkställande direktör för affärsområdet Fazer Lifestyle Foods och för Fazer Sverige, kommer från och med början av november att ta rollen som vd för Fazer Sverige på heltid. Mats Liedholm har tidigare varit bland annat marknadsdirektör på Ica.

Josefine Åhlund tillträdde den 27 september tjänsten som ansvarig för delikatessen på Stora Coop i Skellefteå. Hon är utbildad kock och har över 15 års erfarenhet från branschen.

Den 1 november tar Håkan Persson över Ica Nära i Floby i Västergötland. Han kommer närmast från en tjänst som butikschef på Ica Maxi Häggvik i Sollentuna. Tidigare har han även arbetat som regionchef på Netto och inom McDonald’s. Håkan efterträder Johan Hellström som blivit handlare för Ica Supermarket i Hova, också i Västergötland.

Stockfiller, som prisats för sin plattform för inköpare och leverantörer inom dagligvaror får en ny extern vd. Bengt Eliasson, med ett förflutet från bland andra Ica, Coop, Movement Group och IBM, tar över ansvaret.

I mitten av augusti tillträdde Martin Hagström som butikschef på Stora Coop på Hammarö. Han var tidigare butikschef på Stora Coop Bergvik i Karlstad.

Tidigare vd:n för Netto Sverige och senare vd för Dollar Store, Bent Holm, har valts in i dagligvarukedjan Kiwi Internationals styrelse.

Thomas Dunaker började den 1 oktober som vd för Bergendahls-ägda Granit. Thomas började på Granit som CFO i november 2020 och efterträder nu Caroline Hjelte i rollen som vd.

Nybro i Småland har begåvats med en renodlad köttbutik. Imad Hamza och Khaled Fanar öppnat butiken Nybro Slakteri. I sortimentet finns för tillfället nötkött, lamm och kyckling från olika länder, framför allt Sverige och Danmark, skriver tidningen Barometern.

 

 

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.