Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Nya namn hos Coop, Willys och Ica

Publicerad: 11 januari 2022, 10:31

Carl Balcer, Anna Svensson och Johan Sjöhagra har alla nya jobb.

Nytt år innebär ofta en nystart för många av oss. Inom dagligvaruhandeln har Coop- och Willys Hemma-butiker fått nya butikschefer och flera Ica-butiker har bytt handlare.


Ämnen i artikeln:

Ica NäraCoopWillysLidlIca MaxiIca Gruppen

Gabriel Björkman är sedan den 1/1 2022 handlare på Ica Nära Hulta i Borås. Han var tidigare tillförordnad handlare respektive dotterbolagshandlare för samma butik. Han var dessförinnan butikschef på Ica Maxi i Ulricehamn.

 

Willys Hemma Torpa i Jönköping har fått en ny butikschef. Anna Svensson tillträdde under hösten.

 

Fanny Evensson är sedan årsskiftet ny på Coop Butiker och Stormarknader där hon ska jobba med ”arbetsgivarvarumärket”. Fanny kommer närmast från motsvarande tjänst på Coop Värmland.

 

Ica Nära Profilen i Kumla har fått en ny butikschef i handlarsonen Edvin Danielsson som har som mål att så småningom ta över som handlare efter pappa Ulf Danielsson. Edvin har arbetat i butiken sedan han var 15 år för 13 år sedan, de senaste åren på heltid.

 

Anne Göransson, tidigare medarbetare på Coop i Kisa respektive Coop i Österbymo i Östergötland, är sedan årsskiftet butikschef i den sistnämnda butiken. Anne Göransson efterträder Kenneth Storm i butiken som har ett tio-tal anställda.

 

Vid årsskiftet tillträdde Carl Balcer som fastighetsdirektör på Lidl Sverige. Carl har arbetat för Lidl International och Schwarz-gruppen, som Lidl tillhör. Han har haft flera chefsfunktioner inom den internationella organisationen och efterträder Christoph Kraus.

 

Johan Sjöhagra efterträder Joachim Frykberg som vd för Jula AB. Johan har en bakgrund i bland annat Ica Maxi Special, Axel Johnson AB och ÖoB.

 

Benny Svensson har utnämnts till IT-chef (CIO) för Ica Gruppen. Benny Svensson kommer från motsvarande roller inom Ikea. Han tillträder senast den 1 augusti 2022.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev