Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: IT, teknik och resor – karriärssteg för tre tidigare Coop-profiler

Publicerad: 25 augusti 2022, 12:31

Resebranschen, IT-företag och teknikföretag har fått tre före detta Coop-medarbetare att lämna dagligvarusfären. Det är några av nyheterna i veckans Folk och jobb-spalt.

Ämnen i artikeln:

Coop SverigeIca NäraIca SupermarketIca SverigeCoop Nord

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Emil Westlund blir handlare för Ica Supermarket Kvarnen i Borlänge den 1 september. Han har tidigare drivit Ica Nära i Sellnäs utanför Borlänge i sex år. Dessförinnan var Emil Westlund butikschef på Ica Kvantum i Avesta.  

Joel Lundström tar över som handlare för Ica Nära Harlösa under hösten, exakt datum är ännu inte offentliggjort. I dag är han butikschef för Ica Supermarket Brunnshallen i Simrishamn. Joel har arbetat inom Ica i snart tio år. Nu blir han handlare för första gången.

Henrik Weile slutar som butikschef för Coop i Storlien efter 11 år. Han ska i stället jobba inom resebranschen i Trondheim. 

Henrik Weile.

Foto: Helena Lindh

Efter att ha drivit Handelsboden i Kristianopel i 17 år går handlaren Eva Gustavsson i pension till årsskiftet. Eva har arbetat i butiken sedan det första sommarjobbet där 1976. Vem som tar över är ännu inte klart. 

Amer Mohammed, tidigare digital stjärna hos Coop Sverige, har nu rekryterats till bolagsstyrelsen i det norska bolaget Fygi Technologies. Bolaget har utvecklat en teknik för att skanna varor med mobilen som ska rullas ut bredare till hösten. Entreprenören och AI-experten Amer Mohammed beskrevs som en prestigevärvning när han värvades av Coop 2019 och han var en av hjärnorna bakom lanseringen och utrullningen av Coops egenutvecklade mobilapp och betallösning Scan and Pay.

Amer Mohammed värvades av Coop Sverige 2019 men valde att sluta i mars 2022.

Foto: Peter Nilsson

Kevin Bell lämnade rollen som pressekreterare på Coop Sverige i juni för att i stället börja som PR-ansvarig på IT-företaget Atea Sverige. Tidigare har Kevin Bell bland annat arbetat som PR Manager för Microsoft Sverige. 

Kevin Bell var tidigare pressekretare hos Coop Sverige.

Foto: Coop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev