Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Hon blir ansvarig för Coops nya butik i Luleå

Publicerad: 10 november 2021, 07:49

Lena Björnfot blir butikschef när Coop Norrbotten öppnar en ny butik i Kallkällan i Luleå i mars.

Foto: Patrik Öhman

Lena Björnfot, tidigare i optikerbranschen, blir butikschef i Luleå, Adam Westerling har blivit handlare i Forsa och så har tidigare Netto Sverige- och Dollarstore-bossen Bent Holm fått ett nytt uppdrag.


Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca SverigeIca NäraCoop NorrbottenCoopTempoNettoAxfood

Tidigare vd:n för Netto Sverige och senare vd för Dollarstore, Bent Holm har valts in i dagligvarukedjan Kiwi Internationals styrelse.

 

Adam Westerling tog den 1 oktober över som handlare för Ica Nära i Forsa, väster om Hudiksvall. Sommaren 2020 blev Adam handlare i Häggenås utanför Östersund. Nu tar han över efter Rickard Nyberg, som sedan maj har drivit Ica Maxi i Härnösand.

Adam Westerling är ny handlare i Forsa.

Foto: Pressbild

 

Nybro i Småland har begåvats med en renodlad köttbutik. Imad Hamza och Khaled Fanar öppnat butiken Nybro Slakteri. I sortimentet finns för tillfället nötkött, lamm och kyckling från olika länder, framför allt Sverige och Danmark, skriver tidningen Barometern.

 

Sedan september är Emelie Petersson butikschef på Coop i Bromölla. Hon efterträdde sin sambo (!) som fått motsvarande tjänst på Coop Näsby i Kristianstad. Emelie var tidigare vikarierande butikschef på Coop Österäng i Kristianstad.

 

I Häverödal, norr om Norrtälje, har Ica Nära Roslagshallen sålts och kommer att konverteras till en Tempo-butik. Det är Ica-handlaren Peter Wedin som lämnat över verksamheten till handlarna Henrik och Teres Bergström, som ska renovera och förnya med breddat sortiment.

Nyöppningen är planerad till den 23 november.

 

Dzmitry Fando har fått en ny tjänst som senior research analyst på CBRE. Han kommer närmast från en tjänst som analytiker på Axfood och har dessförinnan haft en lång karriär inom Lidl.

 

När Coop Norrbotten i mars inviger sin nya butik i Kallkällans bostadsområde i Luleå blir det Lena Björnfot, med en lång bakgrund inom optikbranschen, som kommer att vara butikschef. Just nu pågår rekryteringen av övriga medarbetare, cirka tio stycken.

 

Ica Nära i Backe i Jämtland får den 1 december en ny handlare när Andreas Skog från Sveg tar över butiken. Andreas Skog har jobbat i butik nästan hela sitt liv, men det blir första gången han blir egen handlare. Tidigare har han drivit restaurang i Åre och jobbar för närvarande på restaurang i Åre.

 

Sarah Leffers tog vid månadsskiftet över som handlare för 105-åriga lanthandeln i Blankaholm utanför Västervik. Sarah har ingen tidigare erfarenhet av att driva butik och ska i början ha den tidigare handlaren Lasse Linné vid sin sida.

 

Sofia Harju Asplund blir ny handlare för familjeföretaget Ica Supermarket Asplunds i Arboga. Butiken grundades av hennes morfar 1961 och har sedan drivits av hans tre döttrar, bland andra Sofias mamma AnnSofie Asplund.

 

Mäklarhuset har fått en ny vd i form av Pernilla Schörling. Senast var hon försäljningschef på Ica Supermarket på Ica Sverige och har haft ledande befattningar inom detaljhandeln i över 30 år, bland annat på Synoptik och Synsam.

 

Thomas Dunaker började den 1 oktober som vd för Bergendahls-ägda Granit. Thomas började på Granit som CFO i november 2020 och efterträder nu Caroline Hjelte i rollen som vd.

 

Den 1 februari 2022 tillträder Hans Holmstedt som vd och koncernchef för Sveriges stärkelse-producenters förening. Hans har under största delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat inom handel och produktion av livsmedel.

Hans Holmstedt kommer närmast från Abdon Food AB som innehar varumärken som Finax, Björnekulla och Abdon Mills. Hans har tidigare arbetat inom Coop, Axfood och Dagrofa.

 

Inför årsstämman i mars 2022 föreslår Axfoods valberedning omval av styrelseledamöterna Mia Brunell Livfors, Fabian Bengtsson, Caroline Berg, Christian Luiga, Christer Åberg och Peter Ruzicka samt att Axel Johnsons COO Sara Öhrvall väljs till ny styrelseledamot.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.