Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Hemköp tappar prisad ledare – här är Susanne Dahléns nya jobb

Publicerad: 16 maj 2022, 12:10

Susanne Dahlén lämnar Hemköp för nytt jobb hos ÖoB.

Foto: Privat

Flera Ica-butiker får nya handlare, Hemköp tappar prisad ledare och Coop Värmlands styrelse får kvinnlig förstärkning. Det är några av flera nyheter i veckans folk och jobb-spalt.


Ämnen i artikeln:

HemköpIca NäraIca SupermarketCoop VärmlandCoop Norrbotten

Tommy Sandberg är ny handlare för Ica Supermarket Hårstorp i Finspång sedan den 1 maj. Han kommer senast från rollen som butikschef på Ica Supermarket Östra Husby i Finnspång. 

Sedan månadsskiftet är Karl Rydholm ny handlare för Ica Nära i Säffle. Han lämnar Ica Nära Lanthandeln i Undenäs och handlarrollen där efter knappt två år. Tidigare har han bland annat varit försäljningschef för färskvaror och ställföreträdande butikschef på Ica Maxi i Partille.

Karl Rydholm är ny handlare för Ica Nära Säffle.

Viktoria Alm är ny handlare på Ica Supermarket Morön i Skellefteå sedan mars. Hon var tidigare delägare i butiken som ägs och drivs av hennes far. Tidigare var hon fruktansvarig på Ica Supermarket Teg i Umeå och butiksbiträde på Ica Supermarket Ålidhem i samma stad. 

Susanne Dahlén som utsågs till årets ledare på Hemköps årliga gala lämnar nu bolaget och rollen som chef för försäljning och driftutveckling på Hemköps och Tempos gemensamma supportkontor. I stället blir hon försäljningschef för ÖoB.  Hon har en lång karriär inom detaljhandeln bakom sig, exempelvis som konceptchef för Rusta och regionchef för Clas Ohlson. 

Erika Eriksson och Barbro Lidström har valts in i Coop Värmlands styrelse.

Foto: Coop Värmland

Erika Eriksson och Barbro Lidström förstärker Coop Värmlands styrelse. Erika Eriksson jobbar i dag som projektchef på Skanska väg- anläggning. Hon har mångårig erfarenhet av ledarskap och affärsutveckling med en bakgrund bland annat som vd för Värmlandsschakt, innovationsrådgivare på Paper Province och konsult på LRF. Barbro Lidström är i dagsläget vd för Intechrity i Karlstad AB. Hon har tidigare varit vd för företag som Support design och Forshaga dentaldepå. Hon har också varit styrelseledamot i Ninetech och föreningen Svensk Dentalhandel.

Henrik Örtenvik, kommunikatör hos konsumentföreningen Coop Norrbotten sedan fem år tillbaka, går nu vidare till motsvarande tjänst på Luleå tekniska universitet. Tidigare har han bland annat varit webbredaktör för Sparbanken Nord samt redaktör för Marknadsmedia.

 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev