Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Handlaren byter butik och för Ica Sveriges förra vd väntar nya styrelseuppdrag

Publicerad: 17 november 2022, 10:49

Anton Ekman är ny som affärsutvecklare inom City Gross, Robin Granqvist blir handlare för en ny butik och Ica Sveriges förra vd Anders Svensson föreslås för nytt styrelseuppdrag.

Foto: Privat. Press.

Butikschefen för Coop Syds nyetablering Stora Coop i Svedala är utsedd och Ica-handlaren Robin Granqvist byter butik vid årsskiftet. Det är några av veckans Folk- och jobb-nyheter.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca NäraCoop SverigeCoop Väst

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Petra Hällkvist är ny butikschef för Willys i Kramfors. Hon började sin dagligvarukarriär på dåvarande Hemköp i Kramfors för 30 år sedan. I april blev hon tillförordnad butikschef och den 1 november blev rollen hennes permanent. Petra Hällkvist började jobba i butiken 1992 och var timchef, med ansvar över kassalinjen, innan hon tillträdde som butikschef. 

David Andersson fick sitt första jobb i en Coop-butik i hemstaden Skurup som 18-åring. Nu har han blivit butikschef för tredje gången, men denna gång för en sprillans ny butik: Stora Coop i Svedala. Butiken har ett par månader kvar till öppning. David Andersson kommer senast från rollen som butikschef på Coop-butiken i Sjöbo.

Efter 31 år lämnar handlarparet Lasse och Helena Carlsson Ica Nära-butiken Skafferiet i Lerum. Robin Granqvist blir den som tar över vid årsskiftet. Han har drivit Ica Nära Stabbetorget i Björkekärr under de senaste fem åren. Robin Granqvist har jobbat inom dagligvaruhandeln sedan han var 15 år, sju av dem inom Willys-kedjan. Mellan 2012-2013 var han butikschef för Willys i Kungälv.

Sedan den första november har Coop i Aneby en ny butikschef. Åsa Karlsson har jobbat inom Coop i 20 år, men har delvis kombinerat arbetet med det som lantbrevbärare för Postnord.
I januari tillträdde Joel Pettersson som butikschef i Anebys Coop-butik. Han har nu valt att gå tillbaka till sin tidigare arbetsplats: Coop i Ekenässjön. Joel Pettersson har tjugo års erfarenhet från dagligvaruhandeln, både inom Coop, Ica och Axfood. 

Anton Ekman började hos City Gross den 1 november som affärsutvecklare i e-handelsteamet. Anton har en bakgrund inom försäljning, affärsutveckling och ledarskap från snabbväxande bolag inom B2B och e-handel. 

Anton Ekman är affärsutvecklare i e-handelsteamet hos City Gross.

Foto: Privat

Anton Ekman säger så här om sitt nya jobb till Dagligvarunytt:
– Det är otroligt spännande att få komma till en ny bransch där jag tillsammans med kompetenta kollegor får möjligheten att driva utvecklingen framåt för en så stor kundgrupp där värdet av en positiv kundresa är viktigt både för själva köpupplevelsen och affären i sin helhet.

Jacob Brandberg, är ny försäljningschef hos Coop Butiker och Stormarknader. Han har över 25 års erfarenhet från ledarskapsroller inom detaljhandeln, bland annat från Ikea. Hos Coop får han ansvar över försäljningen hos 160 butiker fördelat på 10 distrikt.

Ica Sveriges tidigare vd Anders Svensson föreslås som ny ledamot i livsmedelsföretaget Midsonas styrelse. Han föreslås ersätta Peter Wahlberg som ny ordinarie ledamot.

Ica Sveriges tidigare vd Anders Svensson.

Foto: Pressbild

 

Patrik Andersson, senast vd och koncernchef för Loomis men med lång erfarenhet från livsmedelsbranschen bland annat som vd för Orkla, föreslås ersätta Ola Erici som ordförande i Midsonas styrelse.

Lena Säfström är ny verksamhetschef för kommunikation och kundtjänst i Östhammars kommun. Hon har tidigare varit kommunikationsansvarig på Coop Mitt i Gävle. Hon har över tjugo års erfarenhet av roller inom kommunikation, inom kommuner, regioner och det privata näringslivet.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev