Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Handlarbyte efter 33 år – de tar över Ica Nära i Vollsjö

Publicerad: 15 februari 2022, 09:13

Emma och Magnus Jogmar är nya handlare på Ica Nära i skånska Vollsjö.

Foto: privat

Fyra trotjänare lämnar över stafettpinnen till nya handlare, Reitan Convenience Sverige värvar från Ica Gruppen och på Ica Nära i Vollsjö har ett handlarbyte skett efter 33 år. Det är några av nyheterna i veckans Folk och jobb.


Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIca NäraIca KvantumIca SupermarketCoopCoop VästHandlar´nHemköpTempoIca MaxiDagabBergendahls

Emma och Magnus Jogmar är sedan den 1 februari handlare på Ica Nära i Vollsjö. Emma var tidigare kolonialchef och Magnus butikschef på Ica Malmborgs på köpcentret Mobilia i Malmö. De efterträder handlarparet Britt och Tommy Åkesson som drivit butiken i 33 år. 

Malin Ahlstedt tillträdde vid månadsskiftet som handlare på Ica Nära Dyröboden på Dyrön i Göteborgs skärgård. Malin har tidigare arbetat åtta år på Ica Kvantum i Vara, bland annat som försäljningschef. Hon efterträder Reneé Lorentzon som drivit butiken i 26 år. 

Sara Green blir ny butikschef för Coop i Vimmerby, med start den 1 mars. Hon har tidigare varit chef på Netto i Hultsfred och hon fortsatte i samma roll när den omvandlades till Coop-butik.

Ellen Möller tillträdde vid årsskiftet tjänsten som butikschef på Coop i Nässjö. Hon kommer närmast från motsvarande tjänst på Coop i Västervik.

Helena Wennman är sedan årsskiftet butikschef på Coop Kongahälla i Kungälv. Hon har 20 år inom Coop Väst bakom sig och kommer närmast från butikschefsjobb i Kungshamn och på Malmön men har tidigare även jobbat på City Gross och inom Ica.

Vusal Amirov är sedan den 1 januari handlare på Handlar’n-butiken i Näsviken utanför Hudiksvall. Han driver även en pizzeria och en frisörsalong och efterträder Emad Ali som drivit butiken i 20 år.

Caroline Orre och Biggan Ohlson blir nya handlare på Handlar’n-butiken i Målerås. Handlarparet är nya i branschen. Caroline har arbetat inom barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm och Birgitta som maskinförare och anläggningsarbetare i Botkyrka.
Den 1 mars planerar de att ta över butiksdriften. De efterträder Hans Håkansson som drivit butiken i 18 år. 

Mårten Beck-Friis är sedan årsskiftet ny chefsjurist på Reitan Convenience Sverige. Han lämnar därmed lca efter 14 fjorton år, senast var han juridisk rådgivare inom Ica Gruppen. 

Elin Hermansson är sedan årsskiftet kommunikatör och ansvarig för extern kundtjänst för Hemköp/Tempo. Elin kommer närmast från Lidl Sverige där hon bland annat varit kundtjänstchef. 

Johanna Nystedt, är sedan årsskiftet försäljnings- och driftskonsult på ”Mat och restaurang” på Ica Gruppen. Johanna kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklare på Vänneberga gård men har tidigare bland annat jobbat som matkreatör på Ica Maxi i Nacka.

Kimberley Wintmo blir ny vd för Svenska Odlarlaget. Hon kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för frukt, grönt och blommor på Dagab Hässleholm (tidigare Bergendahls Food). Hon tillräder sin nya roll 1 mars.

 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev