Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: De är nya handlare i Dorotea och han efterträder sista Willys-handlaren

Publicerad: 23 september 2021, 07:42

Pär och Jeanette Wincent är nya handlare på Ica Nära i Dorotea.

Foto: Pressbild

Landets sista Willys-handlare har fått en efterträdare i butiken, Ica Sverige har fått en ny ansvarig för extern kommunikation och på Tempo i Reftele har ett handlarbyte skett efter 18 år.


Ämnen i artikeln:

WillysIca NäraTempoIca SupermarketIca SverigeIca Gruppen

Pär och Jeanette Wincent blev den 8 september handlare på Ica Nära i Dorotea. De tog över efter Andreas och Anna-Lena Lundgren som drivit butiken i åtta år. Pär Wincent, som bland annat jobbat på Ica Supermarket i Lycksele från starten 2009, har också hunnit med en kortare sejour som Ica-handlare i Backe. Ica Nära kommer han att driva tillsammans med sin fru Jeanette Wincent, tidigare terapeut i Lycksele, skriver Västerbottens-Kuriren. 

Andreas Ragnegård blir ny handlare på Tempo i Reftele i Gislaveds kommun. Han efterträder Christina Strandquist som har drivit butiken i 18 år. Andreas har själv arbetat i butiken i 14 år.

Den 1 september tog Markus Olofsson över som handlare för Ica Supermarket Öjebyn i Piteå. Butiken har under 21 år drivits av handlaren Britt-Inger Magnström. Markus Olofsson kommer närmast från Ica Supermarket Hjärtat i Kalix som han har drivit sedan 2019.

Kristian Olofsson är ny handlare på Ica Supermarket Brommaplan i Stockholm. Han var tidigare handlare på Ica Supermarket Lunden i Sollentuna. Han efterträder Anneli Glimt.

Erika Svedenström är sedan början av september butikschef på Ica Supermarket Kupolen i Borlänge. Hon har närmast varit butikschef på Ica Maxi Lindhagen i Stockholm. Hon inledde dock sin dagligvarukarriär på Ica Kvantum (som butiken då hette) Kupolen i Borlänge för 20 år sedan.

Björn Svensson blir den som tar över som butikschef för Willys i Ronneby efter Krister Arvidsson som slutar som köpman för Willys sista handlardrivna butik. Björn Svensson, som börjar den 4 oktober, kommer närmast från en tjänst som butikschef på Willys i Kalmar.

Leveransbolaget Gordon Delivery har värvat Andreas Furu som försäljningschef. Andres Furu, tidigare ansvarig för matkasseverksamheten inom Middagsfrid och en del av ledningsgruppen för Mat.se, går till leveransbolaget Gordon Delivery som försäljningschef.

Diana Van Rabén är ny som senior extern kommunikationsansvarig på Ica Sverige. Hon började sin yrkeskarriär i föräldrarnas asiatiska livsmedelsbutik i Värnamo. Hon kommer närmast från en tjänst som PR-ansvarig på Coca-Cola.

Dorothea Lüftner har utsetts till ny affärsområdeschef för Dagab externa affärer. Hon tillträder sin nya roll den 1 oktober, och kommer att ingå i Dagabs företagsledning. Dorothea Lüftner har varit anställd inom Dagab sedan 2004 och kommer senast från rollen som kategoriområdeschef för non food inom affärsområde märkesvaror och affärsanalys. Hon efterträder Hans Bax, som sedan våren 2020 varit tillförordnad chef.

Ica Gruppens valberedning inför årsstämman 2022 är utsedd. Valberedningens ledamöter består av Tomas Emanuelz och Anna-Karin Liljeholm, som representerar Ica-handlarnas Förbund, Patrik Jönsson som representerar SEB Investment Management samt Emma Englén som representerar Spiltan Fonder.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev