Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Coop värvar butikscoach från Ica och hon byter landsbygd mot storstadspuls

Publicerad: 3 november 2022, 09:29

Henrik Liljenberg, är ny butikscoach matgläjde hos Coop Butiker och Stormarknader, CBS. Handlaren Emelie Stjernfelt har precis tagit över Ica Nära Lappkärrsberget i Stockholm.

Foto: Privat

Handlaren Emelie Stjernfelt har bytt landsbygdsbutiken mot storstadspuls och Coop Butiker och Stormarknad har värvat sin nya butikscoach från Ica Kvantum-butiken i Stockholm. Det är några av veckans Folk och jobb-nyheter.

Ämnen i artikeln:

Ica KvantumCoop Butiker och StormarknaderIca NäraIca SverigeIca MaxiIca SupermarketCity Gross

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Emelie Stjernfelt är ny handlare för Ica Nära Lappkärrsberget i Stockholm sedan en månad tillbaka. Hon blir handlare för andra gången. Tidigare drev hon Ica Nära i Trönö utanför Söderhamn. Hennes dagligvarukarriär inleddes redan 2006 som butiksmedarbetare på Ica Supermarket i Vännäs utanför hemstaden Umeå, därefter följde bland annat rollen som avdelningschef på Ica Supermarket i Vännäs. Därefter gick flytten gick till Stockholm, för jobb och flera företagsledarutbildningar på Ica Skolan. 

Emelie Stjernfelt i sin förra butik i Trönö i Hälsingland.

Foto: Privat

LÄS OCKSÅ: Hon tar över ny butik – och lämnar sin ”bebis”: ”Vi är som en familj och det har vi även blivit med kunderna” 

Erik Lust tar över Ica Nära i Trönö efter Emelie Stjernfelt den 1 december och blir därmed handlare för första gången. Efter sju år som butikssäljare på drivmedelskedjan Cirkle K påbörjade han sin karriär inom Ica på Kvantum i Åkersberga där han jobbade med färskvaror. Därefter arbetade han i fem år som försäljningschef på Ica Supermarket Favoriten i Åkersberga. Just nu är han butikschef på Ica Nära i Stuvsta. 

Mats Sjöberg är ny handlare för Ica Nära i Nordingrå.

Foto: Ica Nära Nordingrå

Mats Sjöberg tog i september över som handlare för Ica Nära i Nordingrå efter Christer Jansson och Jens Norén. Han kommer närmast från jobbet som butikschef på Ica Nära Berghem i Umeå. Han började sin dagligvarukarriär i Umeå-butiken efter gymnasiet. 

Henrik Liljenberg tar klivet från butiksgolvet på Ica Kvantum i Liljeholmen till Coop butiker och stormarknaders huvudkontor i Stockholm.

Foto: Coop butiker och stormarknader

Henrik Liljenberg, har blivit butikscoach matglädje inom Coop Butiker och Stormarknader. Han kommer senast från Ica Kvantum i Liljeholmen där han arbetat som kökschef i 7 år. Förutom att vara utbildad kock har han en högskoleutbildning inom samhällsanalys och välfärdsutveckling. På cv:t finns därför också roller som planeringshandläggare på Försvarsexportmyndigheten och verksamhetscontroller på Naturhistoriska riksmuseet. 

Jhonny Flores lämnar specialavdelningen på City Gross i Hyllie efter ett halvår för att i stället börja jobba på Ica Maxi. Han återvände till City Gross i våras efter ett år som försäljningschef, färskvaror inom Ica Sverige. Men nu blir det alltså Ica igen för Jhonny Flores som sammanlagt har arbetat 13 år på City Gross, i roller som butikssäljare, teamledare och säljchef.

Första september tog Conny Karlsson över Ica Nära Lundmans i Hortlax, Piteå. Han har tidigare arbetat i sina handlarföräldrars butik på Seskarön i skärgården utanför Haparanda och Ica Nära i Bjurholm utanför Umeå. Nu blir han handlare i Piteå. 

Fredrik Remes har tagit över som handlare för Ica Nära i Sellnäs utanför Borlänge. Han kommer senast från rollen som försäljningsansvarig på Ica Kvantum i Ludvika. Han är utbildad kock och sommelier på Grythyttans restaurangakdemi och med den kunskapen tar han sig nu an handlarrollen och han ska driva och utveckla butiken tillsammans med sambon Ingrid. 

Tidigare handlarparet Emil och Hanna Westlund har i stället tagit över Ica Supermarket Kvarnen i Kvarnsveden, Borlänge.

LÄS OCKSÅ: Ica-handlarna byter butik – flyttar in till Borlänge: ”Kul att Ica tror på oss”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev