Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Chefsrockad hos Willys och ny handlare i norr

Publicerad: 14 september 2021, 07:42

Dorothea Lüftner, Hakim Keskin och Jonatan Helgsten har alla nya jobb.

Foto: Montage

Flera Willys-butiker har fått nya butikschefer liksom Coop I vimmerby. Ica Nära Träffen i Kalix-Nyborg har dessutom ny handlare. Det är några av nyheterna i veckans Folk och jobb-spalt.


Ämnen i artikeln:

Ica NäraWillysCoop

Ulla Fagerberg Martinsson är sedan den 27/8 franchisetagare för den obemannade butiken 24-sju i Lane Ryr utanför Uddevalla. Ulla har ingen tidigare erfarenhet av att driva butik.

 

Jonatan Helgsten är sedan i augusti butikschef på Willys Södercity i Kungsbacka. Han har i 18 år varit anställd på Max hamburgare.

 

Rickard Wikström är ny handlare på Ica Nära Träffen i Kalix-Nyborg. Han kommer närmast från Ica Nära Malmen i Pajala som han drivit i drygt ett år. Han efterträder Elisabeth och Roger Burman som slutar som handlare.

 

Hakim Keskin är ny butikschef på Willys i Nynäshamn. Han kommer närmast från Willys Länna i Huddinge.

 

Niclas Andersson blir butikschef för Willys-butiken i Skurup som öppnar under hösten.

Han har tio års erfarenhet från Willys i Ystad, där han bland annat varit tillförordnad butikschef.

 

Amanda Steen är ny butikschef på Coop i Vimmerby. Hon kommer närmast från motsvarande tjänst på Coop i Berga norr om Högsby i Småland. Hon efterträds där av Lotta Olofsson från Högsby.

 

Willys-butiken i Märsta norr om Stockholm får en ny butikschef i Marcus Trolin. Han har en bakgrund i flera Coop-butiker men kommer senast från Willys Gränby i Uppsala där han var teamchef färskvaror.

 

Dorothea Lüftner har utsetts till ny affärsområdeschef för Dagab externa affärer. Hon tillträder sin nya roll den 1 oktober, och kommer att ingå i Dagabs företagsledning. 

Dorothea Lüftner har varit anställd inom Dagab sedan 2004 och kommer senast från rollen som kategoriområdeschef för non food inom affärsområde märkesvaror och affärsanalys. 

Hon efterträder Hans Bax, som sedan våren 2020 varit tillförordnad chef.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica NäraWillysCoop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev