Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Chefsrockad hos Hemköp – Tempo värvar från Bergendahls Food

Publicerad: 9 september 2022, 11:35

Andreas Weher, Bero Antunovic och Desiré Cichy.

Foto: Tjoas Ohlén, Press

Tempokedjan värvar från Bergendahl Food och chefsrockad hos Hemköp där en tidigare medarbetare får axla butikschefsrollen. Det är några av flera nyheter i veckan Folk och jobb-spalt.


Ämnen i artikeln:

HemköpAxfoodWillysIca SupermarketTempo

Erik Holm är butikschef på Ica Supermarket Högalid, på Södermalm i Stockholm, sedan 1 augusti. Dessförinnan hade han olika roller inom Ica Gruppen, exempelvis som försäljningsspecialist. Ica Maxi i Nacka och Ica Kvantum i Haninge finns också med på cv:t och nu återvänder han alltså till butiksdrift. 

Bero Antunovic är ny butikschef för Hemköps Torsplan i Stockholm.

Foto: Press

Bero Antunovic är ny butikschef för Hemköps flaggskeppsbutik på Torsplan i Stockholm. Han har varit tillordnad där sedan den 1 februari, men från och med 1 september är rollen hans permanent. Han har haft olika roller i butiken sedan 2019, bland annatsom färskvaruchef. Tidigare har han bland annat arbetat på butiker inom Coop. 

 

Andreas Wehler lämnar Hemköp för Fabrique.

Foto: Thomas Ohlén

Andreas Wehler lämnar Hemköp och rollen som butikschef för Hemköp på Torsplan i Stockholm för att i stället bli driftschef hos hantverksbagerikedjan Fabrique. Andreas Wehler har sedan 1 februari vikarierat som regionchef för Hemköps egenägda butiker i Stockholm. Tidigare har han även varit butikschef inom Coop Sverige. 

Kristina Häggbom blir ny butikschef för den nya Willys-butiken som snart öppnar på Anderstorp i Skellefteå. Hon har arbetat inom dagligvarukedjan i 11 år.

Niklas Fageryd har börjat som konsulent inom Tempo-kedjan. Dessförinnan var han försäljningsansvarig hos Bergendahl Food i 4 år.  Han har varit dagligvarubranschen trogen i tjugo år – sjutton av dem inom Coop Sverige. Inom Coop var han bland annat butikschef och franchisetagare.

Desiré Cichy har lämnat rollen som hållbarhetsansvarig på Hemköp efter tre år. I stället blir hon projektledare på Apoteas hållbarhetsavdelning. Tidigare har hon bland annat arbetat hos kommunikationsbyrån Prime Weber Shandwick. 

Desiré Cichy, tidigare hållbarhetsansvarig på Hemköp

Foto: Press/Hemköp

 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev