Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Folk och jobb: Butiken i Bygdsiljum byter handlare – efter 32 år

Publicerad: 17 juni 2022, 09:27

Linnéa Mikaelsson är Ica Nära Bygdsiljums nya handlare när Jörgen Grevé slutar efter 32 år.

Foto: Ica Nära Bygdsiljum

Nya handlare i Skellefteå, Martin & Servera värvar från Ica Gruppen och Hemköp förstärker styrelsen med näringslivstopp.


Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca GruppenIca SupermarketIca MaxiIca NäraIcahandlarnas FörbundHemköpWillysAxfoodLidlCoop Sverige

Linnéa Mikaelsson tog över som handlare för Ica Nära i Bygdsiljum vid månadsskiftet. I och med övertagandet slutar Jörgen Grefve som handlare i butiken efter 32 år. 

– Det har varit en dröm att få bli handlare och det är en ära att få ta över den här butiken som Jörgen har drivit i 32 år, säger Linnéa Mikaelsson till Dagligvarunytt. 

Linnéa Mikaelsson, som har arbetat i branschen i 18 år, kommer senast från rollen som försäljningschef på Ica Supermarket Torgkassen i Uppsala. Att rollen som handlare i Bygsdsiljum utanför Skellefteå krävde en flytt 65 mil norrut var inget hinder för Hudiksvallsättade Linnéa. 

– Jag har fått ett fantastiskt bemötande på orten och av mina nya medarbetare. Nu ska vi utveckla butiken vidare, lyhörda för kundernas önskemål. Jag kommer så klart också sätta min prägel på butiken, säger hon. 

Pär Sjöström är ny handlare för Ica Supermarket i Skellefteå där en ny butik är under uppbyggnad för att ersätta den gamla.

Foto: Ica Supermarket Skellefteå

Den 1 maj tog Pär Sjöström över Ica Supermarket Torget i Skellefteå. Han har varit verksam inom Ica i 23 år, varav som Ica-handlare i Luleå de senaste 21 åren.

– I höstas så fick jag möjligheten och förtroendet att bygga upp en nyetablering i Skellefteå, det blir en Supermarket i bästa läge. Jag verkar i den befintliga butiken tills nyetableringen är klar och driver butiken i Luleå tills en ny handlare tillsatts där, säger han till Dagligvarunytt. 

Martin & Servera värvar från Ica Gruppen när Emelie Hansson blir ny hållbarhets och kvalitetschef. Hos Ica Gruppen hade hon rollen som hållbarhetsstrateg. Tidigare har hon haft motsvarande roller hos Coop Sverige och Lidl Sverige. 

Samir Radjai, försäljningschef för vardagshandel inom Coop butiker och stormarknader, har fått nytt jobb. Han blir nu försäljningschef online inom bolaget där han ska ansvara för utveckling och försäljning av den digifysiska kanalen.

Daniel Ahlström har lämnat butikschefsjobbet på Willys Gamlestan i Göteborg för att bli butikschef på Hemköp Kungsbacka torget. Han tillträde sin nya tjänst den 2 maj. 

Här är Daniel Ahlström i Willys på Tölöleden i Kungsbacka där han var tillförordnad butikschef tidigare (2020).

Foto: Daniel Norman

Linda Tjärnström lämnar Hemköp och rollen som ansvarig för bolagets interkommunikation för Coop Sverige där hon axlar rollen som senior kommunikationsstrateg. Hon lämnar därmed Axfood-koncernen efter tretton år och flera roller inom koncernens bolag. 

Vid den extra bolagsstämman valdes Tomas Emanuelz, handlare på Ica Maxi i Sundsvall, till ny ledamot i Ica Gruppens styrelse, med tillträde den 1 juli. Bo Sandström lämnar, som tidigare meddelats, sin roll som CFO i Ica-handlarnas Förbund och lämnar därmed även Ica Gruppens styrelse.

Madeleine Brehmer, vd och ägare till Sabis Ab, går in som adjungerad ledamot i Hemköps styrelse, som representant för Vi-butikerna. VI-butikerna är en ekonomisk förening för fria handlare. Handlarna äger sina butiker och har ett aktivt samarbete med Axfood, som franchisehandlare inom Hemköp. Madeleine Brehmer har arbetat inom Sabis i 18 år. 

 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev