Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Efter avhoppet – han fattar ordförandeklubban för branschorganisationen

Publicerad: 17 januari 2022, 12:50

Axfoods vd Klas Balkow är ny ordförande i Svensk Dagligvaruhandel.

Foto: Magnus Fond

I och med att Magnus Johansson lämnade posten som vd för Coop klev han också av rollen som ordförande för Svensk Dagligvaruhandel. Nu står det klart att Axfoods vd Klas Balkow tar över fram till nästa ordinarie stämma.


Ämnen i artikeln:

AxfoodSvensk Dagligvaruhandel

– Svensk Dagligvaruhandel har en viktig funktion som vår samhällsviktiga branschs gemensamma röst och kraft i viktiga samhälls- och näringspolitiska frågor. Det här har varit tydligt inte minst under pandemin. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att vidareutveckla både vår bransch och branschorganisation tillsammans med kansliet och övriga styrelsen, säger Klas Balkow i en kommentar. 

Ordförandeskapet i Svensk Dagligvaruhandel roterar mellan Axfood, Coops och Ica:s vd:ar. 

Det senaste året har det varit Coops vd som hållit i ordförandeklubban. När Magnus Johansson i december meddelade att han lämnar sin post sa han till Dagligvarunytt att han även slutar som ordförande, då uppdraget är kopplat till hans yrkesroll

Nu blir det alltså Axfoods vd Klas Balkow som kommer att leda organisationen fram tills nästa ordinarie stämma i juni. 

– Det finns ett ökande intresse för vår bransch från såväl politiker som myndigheter och det är därför allt viktigare att vi jobbar tillsammans och tar ett gemensamt ansvar för utvalda frågor som rör oss. Jag är säker på att vi, tillsammans med Klas Balkow och den övriga styrelsen, under året kommer att utveckla vårt samarbete inom dagligvaruhandeln ytterligare, säger vd Karin Brynell i en kommentar. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.