Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Efter 50 år med samma arbetsgivare - nu går färskvaruchefen i pension

Publicerad: 17 augusti 2021, 07:00

Ronny Pettersson går inom kort i pension efter 50 år som anställd inom Coop Värmland.

Foto: Coop Värmland

1971 började en 14-årig grabb arbeta i en Konsum-butik utanför Karlstad i väntan på att utbilda sig till tekniker. I dag, fem decennier senare, pensioneras han efter att ha haft samma arbetsgivare i 50 år.


Ämnen i artikeln:

Coop Värmland

Efter 50 (!) år som anställd i flera Coop Värmland-butiker går Ronny Pettersson, de senaste åren färskvaruansvarig på Coop i Forshaga, om en vecka i pension.

– Jag började som 14-åring 1971 på dåvarande Konsum i Skattkärr utanför Karlstad, säger Ronny Pettersson som framför allt uppskattat kundkontakterna i butiksjobbet.

– Jobbet har alltid känts ”levande”, är föränderligt. Men det har förstås ändrats ofantligt under dessa fem decennier, inte minst tekniskt. Det fanns ju till exempel inga datorer i butikerna då.

Efter några år i Skattkärr fick de dåvarande cheferna upp ögonen för Ronny och han blev ansvarig för frukt och grönt, djupfryst och mejeri på en större Konsum-butik i Kronoparken i Karlstad. Det var i den vevan han påbörjade en rad internutbildningar bland annat till köttmästare, och ledarskapsutbildningar som förberedelse för att bli butikschef.

Efter åren på Kronoparken återvände han sedan till Skattkärr. Denna gång som butikschef i en nybyggd butik. Och bara några år senare gick steget tillbaka till Kronoparken som butikschef.

Ronny Pettersson tycker att det var roliga år att jobba som butikschef. Men dagarna blev långa och krävande samtidigt som jag hade småbarn och dessutom köpt en jordbruksfastighet. Då bad jag en av mina chefer om ett annat jobb för att slippa det yttersta ansvaret.

1987 gick därför Ronnys resa till Konsum i Forshaga som köttmästare. En roll som genom åren utvecklats till ett mer heltäckande ansvar för färskvarorna och inte minst som matinspiratör.

Den 30 augusti går Ronny Pettersson i pension. Då väntar bland annat jobb på den egna gården och mer tid för barn och barnbarn.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Coop Värmland

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev