Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk och jobb

Dollarstores nya vd på plats – han tar över efter Bent Holm

Publicerad: 5 Januari 2021, 13:24

Bent Holms efterträdare är på plats. Danske Thomas Jellum tar över som vd för Dollarstore. Han kommer närmast från jobbet som divisionschef för Legoland i Storbritannien. Helt obekant med Sverige är han inte.


18 augusti kunde Dagligvarunytts systertidning Market avslöja att Bent Holm lämnar vd-posten för Dollarstore för att återvända till familjen i Köpenhamn.  

Nu är hans efterträdare på plats. Det blir ytterligare en dansk, Thomas Jellum tar över. 

Närmast kommer han från jobbet som divisionschef för Legoland i Storbritannien. Han har haft flera ledande roller inom nöjesparksbolag och har bland annat arbetat med Bollywood Parks i Dubai där han var vd för Dubai Parks and Resorts. 

Han har även varit verksam inom detaljhandeln. Från oktober 2006 till mars 2008 var han vd för möbelkedjan Biva i Danmark och var med och utökade antal butiker från 35 till 60. 

I början av 2000-talet arbetade han inom Netto som landschef i Danmark, Storbritannien och Polen.

Helt obekant med Sverige är han inte. Under fem månader, från september 2003 till januari 2004, var han Sverigechef för Netto baserad i Halmstad. 

Market har sökt Thomas Jellum liksom Dollarstore för ytterligare kommentarer. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.