Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

De är Årets lokala hjältar – om Ica får bestämma: ”Lyckas få sina närområden att blomstra”

Publicerad: 7 juni 2022, 08:09

Emma och Sebastian Gröndal, som driver Tegelbrukets Hantverksmejeri i Boden, och Azad Ali i Nybro, som driver designföretaget AXD Sweden i Nybro, vinner Icas entreprenörspris.

200 företag runt om i Sverige nominerades. Nu står det klar vilka som får Icas entreprenörspris. ” Den här vinsten gör att vi kan köpa en maskin som underlättar arbetet lite”, säger en av vinnarna.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Icas entreprenörspris ska gå till företag som verkar i Ica-handlarnas anda och som påverkar sitt närområde till det bättre. 

Priset delas ut i två kategorier: Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior. 

– Det är nu femte året i rad som vi delar ut entreprenörspriset och varje år slås jag av hur många engagerade entreprenörer det finns runt om i Sverige och hur de med själ och hjärta lyckas få sina närområden att blomstra. Inte minst är årets lokala hjältar väldigt goda exempel på detta, säger Ica Gruppens vd Ser Strömberg som också är ordförande i juryn som utser pristagarna. 

Emma och Sebastian Gröndal, som driver Tegelbrukets Hantverksmejeri i Boden, har var juryn utsetts till Årets lokala hjälte. 

”Emma och Sebastian Gröndal har med Tegelbrukets Hantverksmejeri bevisat sig vara sanna entreprenörer. Med ett brinnande engagemang för en levande landsbygd och det lokala företagandet, har de blivit en framstående aktör i Boden. När produkterna säljs hos återförsäljare runt om i Norrbotten är de enbart baserade på råvaror från närområdet, och återspeglar ett väl fungerande samarbete med lokala producenter”, motiveras priset. 

– Vi har lagt ner så mycket tid på att komma dit vi vill, och bara att bli uppmärksammad genom en nominering är en vinst i sig. Att sen gå hela vägen och kamma hem priset. Jag är helt mållös – och otroligt tacksam. Idag står vi i fabriken och packar varje enskild bägare för hand. Den här vinsten gör att vi kan köpa en maskin som underlättar arbetet lite, säger Sebastian Gröndal. 

Vinstsumman är 100 000 kronor i respektive kategori. 

Azad Ali i Nybro, som driver designföretaget AXD Sweden i Nybro, är vinnare i kategorin Årets lokala hjälte junior. 

”Azad Ali har visat sig vara en entreprenör ut i fingerspetsarna. Med ett gediget hantverk och känsla för företagande har hans AXD Sweden vuxit och blivit en betydande aktör i Nybro, där han också är en lokal förebild för många unga”, lyder motiveringen. 

– Att få vinna detta pris är inte bara ärofyllt och roligt, det är också en bekräftelse på att hårt slit lönar sig – och en bekräftelse på att jag är på rätt väg, säger han i en kommentar. 

Bägge pristagarna uppvaktades av Ica-handlare i närområdet. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev