Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Dagligvaruprofil blir ny vd för Svenskmärkning AB

Publicerad: 13 oktober 2020, 09:27

Ulrika Ekström blir Svenskmärknings nya vd från januari 2021.

Foto: Pressbild

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB vid årsskiftet. Hon har en lång erfarenhet av arbete inom livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln.


Ämnen i artikeln:

Sortiment

Maria Forshuvud lämnar rollen som vd för Från Sverige.

Nu står det klart att Ulrika Ekström efterträder henne.

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger hon i en kommentar.

Ulrika Ekström har arbetat som vd och konsult inom kommunikation under sin yrkeskarriär och har en lång erfarenhet av svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel.

Under en period arbetade hon till exempel som tillförordnad kommunikationschef för Ica Sverige. Tidigare har hon bland annat tillfälligt klivit in tillfälligt på motsvarande post hos Lantmännen.

– Ulrikas gedigna erfarenhet från livsmedelssektorn, i kombination med hennes positiva och drivande personlighet, gör att jag är säker på att hon kommer att leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar, säger styrelseordförande Björn Hellman.

Ulrika Ekström börjar sitt nya jobb i januari.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sortiment

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev