Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Coops två värvningar – som ska bidra till svarta siffror: ”Tillförs nya kompetenser”

Publicerad: 14 april 2021, 07:27

Coop Värmland förstärker styrelsen med Cecilia Victoria Kärrberg och Karin Vangstad

Coop Värmland har länge haft svaga ekonomiska siffror. Nu förstärks styrelsen med ytterligare kompetens. ”Vi skapar förutsättningar i resultatresan”, säger ordförande Håkan Thorell.


Ämnen i artikeln:

Coop Värmland

Dagligvarunytt har tidigare berättat om Coop Värmlands mångåriga lönsamhetsproblem och 2020 beslutade den då till stora delar nyvalda styrelsen att ersätta Tomas Sjölander som vd.

Rörelseresultatet blev positivt – efter en stor fastighetsaffär.

– Coop Värmland är mitt inne i en utmanande resultatresa och därför är jag glad att vi tillförs ytterligare kompetenser i det arbetet, säger Håkan Thorell efter tisdagens ordinarie föreningsstämma i Karlstad där Cecilia Victoria Kärrberg och Karin Vangstad fick medlemmarnas förtroende (Johan Samuelsson och Olle Eriksson hade avböjt omval).

Cecilia Victoria Kärrberg

Foto: Coop Värmland

Cecilia Victoria Kärrberg var en av landets första sociala media-konsulter och sedan några år tillbaka driver hon ”Digitalsnack” – en podd som snabbt blev den största i Sverige inom genren.

– Jag ser fram emot att bidra och medverka till att Coop Värmland och den kooperativa företagsformen kan spridas till fler åldersgrupper.

Karin Vangstad

Foto: Coop Värmland

Karin Vangstad har mångårig erfarenhet av affärsutveckling, entreprenörskap och ledarskap inom många områden och har bland annat varit verksam inom bemanning, rekrytering och outsourcing.

Nya styrelseledamoten har dessutom ansvarat för att utveckla Visit Värmland och placerat landskapet på turistkartan.

– Coop Värmland är en av Värmlands enskilt största arbetsgivare och betyder mycket för regionens framtida tillväxt. Den kooperativa företagsformen entusiasmerar och berör många och jag är övertygad om att jag kan vara med att bidra att ta föreningen ett steg vidare.

Håkan Thorell

Håkan Thorell valdes altså om till styrelseordförande och sedan tidigare ingår Charlotta Stensson och Patrik Hjelte i styrelsen.

– Vi har en bra sammansättning i styrelsen med bred regional förankring och inte minst en suverän mix av erfarenheter, kunskaper och jämställdhetsperspektiv, anser Håkan Thorell.

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Värmland

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.