tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Coop värvar sin nya vd från Stadium – utspelet: ”Viktigt säkra tillväxt och lönsamhet”

Publicerad: 3 maj 2021, 08:12

Magnus Wåhlander är i dag vd för Stadium-kedjan. Foto: Pressbild

Coop Mitt har klart med ny vd efter Meta Persdotter. Här är programförklaringen från efterträdaren. ”Att säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet”, säger Magnus Wåhlander.

Ämnen i artikeln:

Coop Mitt

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Coop Butiker och Stormarknader (CBS) värvade strax innan jul Meta Persdotter som ny vd och hon ersätter tidigare ordinarie vd:n Christian Wijkström i mitten av juni.

Men nu är efterträdaren på Coop Mitt alltså utsedd.

Stadiums general manager Magnus Wåhlander tar över.

– Det är en stor glädje att få välkomna Magnus Wåhlander som vd. Han är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap, förändringsarbete och att driva försäljning inom handel. Magnus Wåhlander har drivit många större förändringsarbeten inom organisationen. Dessa har bidragit till att Stadium är marknadsledande och en stark spelare som ”litet” familjeföretag i en tuff bransch. Han har även varit ansvarig för att få företaget att dela gemensamma värderingar och målbild. De erfarenheter han bär med sig från dessa arbeten kommer vi att ha stor nytta av, säger Coop Mitts ordförande Maria Rudolphi.

Maria Rudolphi, ordförande för Coop Mitt.

 

52-åringens första steg i karriären var inom Försvarsmakten på dåvarande I14 i Gävle och på cv:et finns även fyra år på dåvarande Konsum Gävleborg – bland annat som regionchef.

Tillträdet hos Coop Mitt är planerat till senast 1 november.

– Coop Mitt är ett företag byggt på starka värderingar och med ett uppdrag som engagerar. Att få fortsätta arbetet med implementering av den strategi som är lagd kring samhandel för Coop i Sverige och med god kunskap om detaljhandelsmarknaden känns mycket stimulerande. Att få säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet är ett mycket viktigt uppdrag. Att jobba med hållbarhet, medlemsnytta och stolthet hos medarbetare inom Coop Mitt ser jag som ytterligare viktiga delar i uppdraget. Det är ett spännande och utmanande uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för, säger Magnus Wåhlander.

Coop Mitt har 65 butiker – plus obemannade butiken Coop Mini i Gävle.

Föreningens ekonomichef Robert Ljunggren blir tillförordnad vd när Meta Persdotter slutar och fram tills Magnus Wåhlander börjar.

Coop Mitt ägs av 245 000 medlemmar och finns i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, och norra delarna av Uppland och Västmanland.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev