Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Coop värvar Clas Ohlsons förre Sverigechef – ska leda det nya affärsområdet

Publicerad: 16 februari 2021, 08:26

Clas Ohlsons förra Sverigechef Fredrik Uhrbom blir ny försäljnings- och marknadsdirektör hos Coop.

Coop Sverige värvar Clas Ohlsons förre Sverigechef. Fredrik Uhrbom blir ny försäljnings- och marknadsdirektör där han kommer att leda ett nytt affärsområde inom bolaget. ”Det känns oerhört roligt att få möjligheten att ta klivet in i dagligvaruhandeln”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

I maj förra året lämnade Fredrik Uhrbom jobbet som Sverigechef för Clas Ohlson. 

Sedan dess har han jobbat som rådgivare för start up-företaget Techbuddy, som han investerat pengar i, samt med strategisk tjänsteutveckling som frilans hos Netonnet. 

Nu tar han klivet in i dagligvaruhandeln. I april tillträder han som försäljnings- och marknadsdirektör för Coop Sverige. 

– Jag är mycket glad att Fredrik valt att ansluta till Coop och den resa vi är inne på. Han har i flera roller bevisat att han är en bred och kommersiell ledare som kommer att kunna utmana nuvarande branschnormer – inom digitalisering, fysisk handel och det som vi på Coop kallar digifysisk handel. Han har också, vilket vi ser är viktigt för rollen, erfarenhet från att ha ansvarat för och drivit butiker, säger vd Magnus Johansson i en kommentar. 

I november genomförde Coop Sverige en omorganisation för att skapa större flexibilitet och effektivitet. 

I samband med det slog organisationerna för försäljning och marknad ihop till ett affärsområde och det ska Fredrik Uhrbom nu leda. 

– Från utsidan har jag följt Coop Sveriges omställningsresa och arbetet med att vässa sitt kommersiella erbjudande – en resa jag ser fram emot att få vara en del av och fortsätta utveckla tillsammans med medarbetarna inom hela Coop Sverige, säger han. 

I april börjar han sitt nya jobb.  

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev