Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Coop tappar profil – har fått nytt toppjobb inom detaljhandeln

Publicerad: 10 maj 2021, 05:13

Coop Sveriges kommunikationschef Bodil Jönsson Lindgren blir ny hållbarhetschef hos Indiska.

Coop-profilen Bodil Jönsson Lindgren blir ny hållbarhetschef hos Indiska. ”Känns helt rätt att ta klivet in i en ny bransch”, säger hon i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Bodil Jönsson Lindgren blir ny hållbarhetschef för Indiska och en del av bolagets ledningsgrupp. 

– Jag är stolt och väldigt glad att Bodil valt att ansluta till Indiska. Bodils breda erfarenhet inom retail, kommunikation och hållbarhetsfrågor kommer att vara en viktig tillgång i den utvecklingsfas vi befinner oss i, säger vd Karin Lindahl i en kommentar. 

Hon tar över frågorna från Mona Lindskog, som drivit kedjans hållbarhetsarbete de senaste åren. 

Närmast kommer Bodil Jönsson Lindgren från jobbet som kommunikationschef för Coop Sverige. Tidigare har hon varit chef för kedjans butiksformat och innan det marknadschef. 

– Efter att ha verkat inom dagligvarubranschen under hela min yrkeskarriär, känns det nu helt rätt att ta klivet in i en ny bransch, till ett företag med en gedigen historia och med starka värderingar på området hållbarhet. Indiska är i dag ett företag med offensiva och tydliga målsättningar inom hållbarhet, företaget skall gå i bräschen inom branschen genom att aktivt påverka och bidra till ett mer ansvarstagande samhälle, något som verkligen inspirerar och som jag gärna vill vara en del av, säger hon i en kommentar. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News