Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk och jobb

Coop-profilen trycker på gasen i nya bolaget – värvar profiler: ”Ett dream team”

Publicerad: 27 april 2021, 10:22

CBS tidigare vd Christian Wijkström storsatsar på sitt nya bolag.

Foto: Miriam Järlesjö

Christian Wijkström accelererar sitt nya bolag. Nu har han rekryterat fyra nyckelpersoner. ”Ett dream team”, säger Coops tidigare vd.


Ämnen i artikeln:

Coop

Dagligvarunytt berättade förra veckan att Coop Butiker och Stormarknaders (CBS) före detta vd Christian Wijkström har startat bolaget Algidus som erbjuder kylinfrastruktur för butiker. 

Nu fortsätter alltså offensiven.

Fyra branschprofiler är klara.

– Det här är ett dreamteam som kommer in med enorm samlad kunskap och kompetens för kyl- och fryssystem på svenska dagligvarumarknaden. Kombinationen av det nya teamet och Carriers innovativa produkter skapar de bästa förutsättningarna för att Algidus ska öka konkurrensen och vitalisera svenska marknaden, säger Christian Wijkström.

Personerna som börjar hos Christian Wijkström i mitten av juli har tillsammans drygt 100 års erfarenhet av kyl- och fryslösningar.

Joakim Gustafsson (chef för logistik och försäljning), Per Karlsson (försäljningschef), Peter Rylander (teknikchef) och Lars Wilkensten (säljare) har tidigare jobbat på Arneg.

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.