Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Coop plockar in IT-direktör – när de stora projekten ska ros i hamn

Publicerad: 9 november 2021, 13:10

Lennart Byström kliver in som tillförordnad IT-direktör för Coop.

De två största strukturprojekten i Coops historia ska ros i hamn. Då förstärks organisationen med en tillfällig IT-direktör.


Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

– Vi är inne i en spännande fas på Coop. Just nu jobbar vi parallellt med två stora projekt som kommer att effektivisera vår verksamhet och säkerställa att vi levererar på den strategi vi har satt för framtiden. Genom att förstärka vår organisation tillfälligt med en IT-direktör i företagsledningen för Coop Sverige kan vi möta de krav som ställs på oss av våra medlemmar och framtidens dagligvaruaktörer inom områdena hållbarhet och digitalisering, säger Magnus Johanson, vd för Coop Sverige. 

Dels handlar det om satsningen på ett helautomatiserat lager utanför Eskilstuna, dels om implementeringen av ett verksamhetsövergripande affärssystem. 

Örjan Grandins roll renodlas. Tidigare har IT-frågor varit en del av hans affärsområde. Nu kommer fokus ligga på logistik. Som direktör för logistik kan han lägga allt sitt fokus på den förändringsresa som pågår inom området, bland annat med det nya lagret. 

Liselott Andersson kommer under den tid som arbetet med det nya affärsområdet pågår att ta ett större ansvar för helheten inom projektet samt arbetet med gemensam IT för Coop i Sverige.

Lennart Byström blir tillförordnad IT-direktör. Han är i dag konsult med eget bolag. Tidigare har han arbetat med IT-frågor inom Mekonomen och MTR. 

– Jag är mycket glad över att vi snabbt har kunnat knyta till oss Lennart som med sin gedigna kunskap om både SAP och IT blir en tillgång för vårt arbete med IT och Logistik. Vi har en hög arbetstakt i våra prioriterade projekt och behöver frigöra tid, framför allt för Örjan och Liselotte. Lennart kommer vara ett stort stöd i den resa vi har framför oss, säger Magnus Johansson

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev