Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Coop Nords vd kliver av – vice vd tar över efter årsskiftet

Publicerad: 30 november 2020, 13:05

Efter snart tolv år som vd i Coop Nord kommer Thomas Johansson vid årsskiftet att överlämna stafettpinnen till företagets vice vd Henrik Skyttberg. ”Övergången är planerad att ske på ett mjukt sätt”, säger Peter Renkel, styrelseordförande.


Thomas Johansson kommer att finnas kvar i organisationen som Senior Advisor till vd och styrelseordförande säger Peter Renkel, styrelseordförande i Coop Nord.

– Det här är ett naturligt tillfälle att lämna över till en ny vd när dagligvarumarknaden står inför flera vägval som resultat av förändrade köpbeteenden och snabb digitalisering, säger Thomas Johansson. 

– Det innebär många beslut i Coop Nord med bäring på framtiden och det blir inte bra om en gammal vd sätter planen som en ny ska leverera på.

Henrik Skyttberg började 2016 i Coop Nord som försäljningschef. Uppdraget utvecklades till att omfatta såväl försäljning och marknad som butiksdrift. Ansvaret utökades 2018 med rollen som vice vd. Henrik har en gedigen erfarenhet av dagligvaruhandeln med bakgrund från ledande roller inom bland annat Bergendahls och Axfood.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.