Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Chefsrockad på Ica - logistikchefen blir affärschef för Ica Maxi

Publicerad: 12 november 2020, 15:00

Vid årskiftet lämnar Ica Sveriges logistikdirektör Magnus Stadig sin post för att jobba mer butiksnära som affärschef inom Maxi-profilen. Hans efterträdare blir Emma Lindström som i dagläget ansvarar för Icas lagerdrift.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Ica Sveriges nuvarande logistikdirektör Magnus Stadig lämnat sin post efter fem och ett halvt år. Efter årskiftet tillträder han i stället som ny affärschef för Maxi, med ansvar för profilområdet Maxi.

– I grund och botten handlar det om att jag tycker att det ska bli jätteroligt att jobba närmare Ica-handlarna inom Maxi-profilen. Det är också så att jag haft min roll inom logistik ganska länge och det är dags att testa något nytt, säger han. 

Än så länge och fram till 1 januari är det fullt fokus på logistiken och för Magnus Stadig var det en självklarhet att stanna inom Ica-koncernen när han nu fick den här nya möjligheten. 

–Jag är supernöjd med att ha fått den här möjligheten att utvecklas. Nu ska jag sätta mig in Maxi-profilens förutsättningar och möjligheter genom att träffa så många handlare som möjligt, säger han. 

Hans efterträdare som logistikdirektör är redan utsedd. Hon heter Emma Lindström och har precis som Magnus Stadig en arbetat inom Ica-koncernen i många år, senast med ansvar för Icas lagerdrift.

Vad är den största utmaningen inom logistiken just nu? 

– Vi har generellt sett en hög förändringstakt inom logistik. Den pågående pandemin har haft en stor påverkan på logistiken på olika sätt och den kraftigt ökande e-handeln ställer nya krav på kapacitet i vårt logistiknätverk. Jag vill stärka och förnya vår bild av logistikens framtida möjligheter att bli än mer konkurrenskraftiga.

Ellen Larsson (Föräldraledig)

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News