Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Byter spelplan – efter 20 år hos Ica: ”Klart att det var många som höjde på ögonbrynen”

Publicerad: 11 maj 2022, 07:53

Marcus Forsberg byter spelplan – lämnar Ica för Coop.

Foto: Privat

Efter 20 år lämnar Marcus Forsberg Ica för konkurrenten. Hans nästa uppdrag blir affärsområdeschef på Coop Mitt som vid årsskiftet expanderade från 65 till 96 butiker. ”Blev en lyckad övergång”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Coop MittIca Sverige

Coop Mitt växer så det knakar och fyller på med kompetens. Marcus Forsberg, senast chef för verksamhetsstyrning och driftsupport hos Ica, har tillträtt rollen som affärsområdeschef.

– Det är otroligt spännande att komma in i Coop Mitt. Det har visat sig den korta tiden jag varit här. Det är så mycket kompetens, driv och framtidstro så det är riktigt spännande, säger han.

Marcus Forsberg började sin karriär inom detaljhandeln på Elgiganten där han jobbade i fem år innan han gick över till Ica. Då på Ica Maxi Gävle i samband med att butiken skulle öppnas.

LÄS MER: Ansiktslyft för omtvistad Coop: ”Har jobbat länge för att komma överens med fastighetsägaren”

Efter 20 år på Ica var det dags att prova vingarna på nytt och nu väntar alltså ett helt nytt äventyr på Coop Mitt. Där tillträder han rollen som affärsområdeschef för Coop- och franchisebutiker.

– Det fanns viss tvekan till en början men efter att ha samtalat med Coop insåg jag att det är en väldigt spännande organisation. De har den senaste tiden knutit sig an väldigt mycket kompetens och jag har fått känslan av att det är en organisation på stark frammarsch, säger Marcus Forsberg.

Hur känns det att lämna Ica för en konkurrent?
– Det var inte lätt. Båda verksamheterna har gjort det här på ett otroligt bra sätt, både Icas avsked och nystarten från Coop. Men det är klart att det var många som höjde på ögonbrynen, säger Marcus och fortsätter:

– Det blev verkligen en lyckad och respektfull övergång.

LÄS MER: Fler butiker kräver större muskler – så har Coop Mitt stärkt organisationen 

 

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop MittIca Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.