Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Byn hyllar nya handlaren – tog över butiken i början av pandemin

Publicerad: 17 januari 2022, 07:31

Josefin och Markus Indedal (här med dottern Svea) har blivit utnämnda till Årets Rossöbor.

Foto: Privat

För knappt två år sedan tog Josefin Indedal över Ica Nära i Rossön i Jämtland. Nyligen utsågs hon och maken Markus till Årets Rossö-bor.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

I mars 2020 tillträdde Josefin Inderdal som handlare för Ica Nära i Rossön, 15 mil nordost om Östersund. Det sammanföll med pandemiutbrottet och hon säger att hon ”inte vet hur det är att vara handlare i ett normalläge”.

– Vi flyttade till Rossön från Östersund när jag fick möjligheten att ta över butiken, säger Josefin Inderdal som har sin make Markus vid sin sida även i butiken.

Nu har de båda utsetts till Årets Rossö-bor i en årlig omröstning av Rossö-borna själva.

– Vi är nästan 400 invånare i byn och det är förstås hedersamt att det jobb vi gör uppskattas.

Omsättningen har ökat i butiken sedan Josefin Inderdal tog över, men hon säger att det är oklart hur mycket pandemin har påverkat utvecklingen.

LÄS OCKSÅ: Ica Maxi får en hård match – från de mindre butikerna ”Har många nya kunder” 

– Men jag hoppas förstås att våra investeringar i kylar, frysar och övrig inredning samt det faktum att vi nu har Ica to go och dygnet runt-öppet också spelar in.

Josefin började sin karriär som extraanställd hemma i Gäddede men utbildade sig sedan till badmästare. Men butiksjobbet lockade liksom möjligheten att få en egen butik och hon fick jobb i flera olika Östersundsbutiker, genomgick Icas utbildningar och fick sedan chansen som handlare i Rossön.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.