Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Butikschefen kopplar av med äventyr: ”Häftig grej”

Publicerad: 26 november 2021, 12:17

Erik Ringvall, butikschef på Ica Maxi i Kristinehamn.

Foto: Privat

Först en rejäl jubileumsfest, sedan äventyrlig avkoppling. Erik Ringvall, butikschef på Ica Maxi i Kristinehamn, stack till Lofoten för att paddla kajak, sova i tält, se späckhuggare och uppleva norrsken.


Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Ica Maxi i Kristinehamn har firat sitt 20-årsjubileum med tårtkalas och ”maxade jubileumsklipp” under en stor del av hösten.

Enligt butikschefen Erik Ringvall har det varit fullt ös och väldigt uppskattat bland kunderna. Men nu laddar han om batterierna –på Lofoten!

Hur fick den den här idén?
– Jag paddlar året runt i Vänern och har gått med i Facebook-gruppen ”Kajakpaddlare i Kristinehamn”. Och där var det ett par paddlare som planerade för att åka upp till Lofoten i november och jag tänkte att det skulle vara en riktigt häftig grej att åka med just den här tiden på året, med möjligheter att se både norrsken och späckhuggare.

Lofoten är vackert så här års, även om solen bara är uppe fyra timmar.

Foto: Privat

Vad är det bästa du upplevt hittills?
– Oj, det går ju inte riktigt välja. Häromdagen hade vi en magisk paddling från byn Reine på Moskenesøya när mörkret föll, här är bara dagsljus mellan klockan 10 och 14 just nu. Det var även en häftig adrenalinkick att paddla i galet höga vågor i Flakstad och liksom surfa på dem.

Blir det Lofoten fler gånger?
– Ja, självklart! Här är galet vackert och mycket kvar att se och uppleva. Men då tror jag det blir på våren – och då ska även skidorna vara med.

Som ett vykort. Under paddlingsveckan på Lofoten har det varit både snö, sol, blåst och regn.

Foto: Privat

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.