Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk och jobb

Biltema-bossen blir ny vd för Coop Värmland: ”Som att komma hem”

Publicerad: 8 Januari 2021, 11:03

Anneli Borg Lundgren tar över som vd för Coop Värmland.

Foto: Kristin Lidell, Coop

Anneli Borg Lundgren blir ny vd för Coop Värmland. Hon kommer närmast från ett jobb som regionchef inom Hemköp och har varit vd för Biltema.


Coop Värmland har gjort klart med ny vd. Det blir värmlandsbördiga Anneli Borg Lundgren som efterträder Tomas Sjölander på posten. 

– Vi är glada för att kunna tillföra Annelis gedigna kompetens inom dagligvaruhandeln till föreningen. Hon kommer att bli en nyckelspelare för att tillsammans med ledningsgruppen, övriga medarbetare och oss inom styrelsen för att gå vidare i den resultatresa som redan har inletts, säger ordförande Håkan Thorell. 

Anneli Borg Lundgren har haft flera ledande befattningar inom branschen. Närmast kommer hon från jobbet som regionchef för Hemköp i Göteborg och Småland. Hon har även arbetat inom Ica och Coop. 

Dessutom har hon varit vd för Biltema och regionchef för ÖoB. 

– Coop Värmland har en stark regional förankring, en stark marknadsposition och ett varumärke som engagerar och berör så många värmlänningar. Det känns som att komma hem och jag ser verkligen fram mot mitt nya uppdrag, säger hon i en kommentar. 

Anneli Borg Lundgren börjar hos Coop Värmland 6 april. Fram tills dess fortsätter HR-chefen Charlotte Lunås att vara tillförordnad på posten.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.