Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Axfood tappar matkassebossen – värvas av leveransutmanaren

Publicerad: 2 september 2021, 09:38

Andreas Furu lämnar Axfood för nytt uppdrag.

Foto: PRessbild

Axfood tappar matkassebossen. Leveransbolaget Gordon Delivery har värvat Andreas Furu som försäljningschef.


Ämnen i artikeln:

Axfood

Andres Furu har hos Axfood varit ansvarig för matkasseverksamheten inom Middagsfrid samt varit en del av ledningsgruppen för Mat.se. 

Nu har Gordon Delivery värvat honom som försäljningschef. I sin nya roll ska han arbeta med att utveckla leveranslösningar anpassade efter kundens behov. 

– I mitt tidigare uppdrag kunde jag följa Gordon Delivery på avstånd och lärde känna ett bolag med en unik position och mycket stark tillväxt. Det var lätt att se storheten i Gordon Deliverys erbjudande och det känns såväl hedrande som inspirerande att få dela med mig av min kunskap för att stärka varumärket ytterligare och bidra till fortsatt framgång, säger han i en kommentar. 

Gordon Delivery, som grundades 2015, genomför i dag närmare 400 000 leveranser av kylda matvaror i månaden. Bolaget är specialiserat på digitaliserade flöden av just kylda last mile-leveranser. 

2020 ökade omsättningen med 133 miljoner kronor och ligger nu på över 500 miljoner kronor. 

Nu rustar leveransbolaget för att fortsätta tillväxt. 

Förutom Andreas Furu har Kristina Liljestrand anställts om expansionschef. Hon har en bakgrund som forskare med erfarenhet av att leta utvecklingsprojekt inom hållbar livsmedelslogistik. 

– Kristinas och Andreas djupa förståelse för branschen och imponerande driv är en ovärderlig tillgång för Gordon Delivery. Jag ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa med dem på plats, säger vd:n och medgrundare Ali Ghoce i en kommentar. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Axfood

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev