Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

Årets julvärd är både kock och handlare: ”Julen ska vara kul”

Publicerad: 27 oktober 2021, 09:58

Årets julvärd 2021 är tv-kocken Tareq Taylor.

Foto: SVT

I år blir julen godare än vanligt. För första gången i historien är det nämligen en kock som blir årets julvärd i SVT: Tareq Taylor, som även driver en livsmedelsbutik i Sundbyberg. ”Jag älskar julen”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Svensk HandelSvensk Dagligvaruhandel

Årets julvärd 2021 är tv-kocken Tareq Taylor, känd från program som Trädgårdstider, Go’kväll och Historieätarna och nyligen belönad med tv-priset Kristallen för programserien Tareq Taylors Matresa.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och var nära på att köra av vägen. Det är ett hedersuppdrag och känns otroligt stort, säger han i samband med avslöjandet tidigare i dag.

Tareq Taylor är inte bara kock och krögare och tv-personlighet utan driver även Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg tillsammans med kollegan Paul Svensson. En hållbar butik som jobbar i samklang med naturen, handplockar sina odlare och leverantörer och lagar mat på precis allt som annars skulle riskera att bli svinn – från slokande blomkålsblad och broccolistammar till mejeriprodukter med kort datum.

Som julvärd hoppas Tareq Taylor kunna bjuda på glädje och berika julen för publiken, särskilt för de tittare som inte har så mycket sällskap under högtiden.

– Jag älskar jul och tycker att julen ska vara kul. Det är inte den snygga kostymen som åker fram utan den fula jultröjan och en massa andra mer eller mindre fula saker. Det får blinka och ha sig, vi ska leka och ha kul, säger han.

Mellan 1959 och 2002 var det små variationer i julvärdskapet. Med ett fåtal undantag programledde Bengt Feldreich och Arne Weise SVT:s julsändning under 43 års tid. Sedan 2003 har värdskapet fördelats med en ny känd person i rutan varje år.

Den som inte vill missa att se Tareq Taylor tända ljuset bör slå på tv:n strax innan klockan 15 på julafton.

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.