onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk och jobb

26 år – och redan butikschef hos Ica Kvantum: ”För mig har det gått väldigt fort”

Publicerad: 23 januari 2023, 09:16

”Man har vågat satsa på mig och ge mig stora roller”, säger Julia Gustafsson.

Foto: Privat

Julia Gustafsson har avancerat snabbt inom Ica, mot målet att bli handlare. Hennes bästa råd till andra är att vara tydlig med sina ambitioner.

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


När Dagligvarunytt pratar med Julia Gustafsson, är det femte dagen på nya jobbet som butikschef på Ica Kvantum Nybro tre mil väster om Kalmar.

– Jag har hunnit hålla i morgonmöten, lösa frånvaro, analysera statistik för svinn, bygga gavlar ... Det är snabba puckar i dagligvaruhandeln och jag tycker om att det är så brett. Du får jobba med ekonomi, med personal, du får det sociala med kundmöten och får dessutom jobba med mat.

Vilka är dina styrkor?
– Som person är jag nyfiken och vill hela tiden lära mig mer. Dessutom är jag väldigt glad och det tror jag är en stor hjälp i det mesta.

Och vad behöver du utveckla?
– Jag vill gärna hjälpa till väldigt mycket, och behöver hitta sätt att skala ner det så att de anställda får jobba själva.

Men de närmaste veckorna är det ändå praktiskt arbete på butikens respektive avdelningar som väntar för Julia Gustafsson. Det är en medveten strategi för att få en konkret bild av butikens potential, och för att komma närmare de omkring 100 medarbetarna.

– När man som jag jobbat i olika butiker har man erfarenhet från olika tänk, och olika sätt att effektivisera. Nu ser jag fram emot att lära mig hur man jobbar i den här butiken.

LÄS OCKSÅ: Nybakade butikschefen vill ha mer: ”Vet att jag måste vara beredd på att flytta långt”

Efter att ha jobbat på Ica Maxi Löddeköpinge, Ica Kvantum Tyresö och Ica Maxi Lindhagen har Julia Gustafsson nu tillträtt som butikschef på Ica Kvantum Nybro.

Foto: Privat

Ända sedan i dag 26-åriga Julia Gustafsson fyllde 18 år har hon velat göra karriär inom dagligvaruhandeln. Chefer som sett hennes driv har hjälpt henne hitta vägar framåt. Julia har också tagit en kandidatexamen i företagsekonomi.

– Redan när jag jobbade på Ica Maxi Löddeköpinge såg cheferna att jag hade det här drivet, och lät mig jobba på olika avdelningar för att lära mig mer.

På Ica Kvantum Tyresö fick Julia rollen som avdelningsansvarig för packade färskvaror, och på Ica Maxi Lindhagen var Julia ställföreträdande försäljningschef för kolonial.

– Har du bra chefer och hittar du rätt butik så får du ta stora kliv. För mig har det gått väldigt fort, man har vågat satsa på mig och ge mig stora roller. Mitt råd till andra är att vara tydlig med vilka ambitioner man har.

Den långsiktiga ambitionen, är att bli Ica-handlare. Julia Gustafsson tror själv att hon kan nå dit inom fem år.

LÄS OCKSÅ: Hon prioriterar personalen framför lönsamheten – prisas som eldsjäl

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev